Ananda Sangha voor Zelfrealisatie – de naam zegt het al: geen instituut, maar een broederschap van mensen die zich wijden aan het bereiken van hogere vormen van bewustzijn. In Sangha vind je spirituele vrienden, familie en steun langs vele kanalen: deze website, retraites en opleidingscentra, conferenties en cursussen – met gebruik van schriftelijk, video en audio materiaal. Ook bestaat de mogelijkheid om dit onderricht te brengen naar alle plekken in Europa waar belangstelling bestaat.

Over zijn boek Autobiografie van een Yogi, zei Paramhansa Yogananda: “Ieder woord bezit de trillingen van mijn bewustzijn.” Deze “vibraties” hebben miljoenen mensen over de hele wereld inspiratie gegeven om een hogere werkelijkheid in zichzelf te zoeken. Yogananda’s discipel Swami Kriyananda, voelde zich erdoor geïnspireerd om Ananda leefgemeenschappen te stichten – plekken waar mensen samen kunnen komen om hun spiritualiteit tot ontwikkeling te brengen, om hun hart te openen voor God en voor elkaar, en om anderen te dienen.

Kriyananda ging verder: hij bracht de essentiële sangha “belijdenis” onder woorden in De weg van de Sanghi en begon daarmee officieel een spirituele beweging, Ananda Sangha genaamd, die het mogelijk maakt voor mensen overal, niet alleen in leefgemeenschappen, om mee te werken aan het ontwaken van een hoger bewustzijn op aarde.

Ananda Sangha telt wereldwijd zo’n 10.000 actieve leden en bijna 150 meditatiegroepen op het Amerikaanse continent, in Europa en in Azië. Om meer te weten over sangha activiteiten in andere delen van de wereld, klik hier: www.anandaeurope.org, www.ananda.org of www.anandaindia.org